Oinbjuden nattgäst

Plötsligt vaknar jag av ett ljud där jag ligger i gästsängen i vardagsrummet. Vad var det? Tänker jag. Sen hör jag det igen. Knarrandet som uppstår när man sätter sig i en lädersoffa. Jag blir livrädd och med uppspärrade ögon försöker jag se vem som sitter i soffan i dunklet bara dryga metern ifrån mig, men det är för mörkt för att jag ska kunna urskilja något. Bara närmast fönstret är det ljust nog för att se nånting där gatulampan lyser in. Jag ligger blixtstilla och antar att vem det nu är som sitter i soffan inte har lagt märke till mig. Jag blickar bort mot altandörren som jag lämnat öppen innan jag la mig för att det inte skulle bli för varmt. Därigenom måste han gått in. Ännu en gång hör jag hur någon rör sig i soffan. Vettskrämd sträcker jag försiktigt upp armen mot lampan för att tända den och plötsligt flyger en stor katt över rummet och ut genom dörren. Det var nog det mest obehagliga jag varit med om på länge. Men sen kunde jag lugnt somna om.

Gårdagen var värd dagens trötthet

Jag har sovit jätteoroligt inatt. Vaknat flera gånger, helt sömndrucken, och tänkt; jag orkar inte gå upp, bara fem minuter till, varpå jag kollat på klockan och insett att jag fortfarande har nån timme kvar att sova. Så har jag hållt på flera gånger i timmen, antagligen för att jag varit orolig över att jag inte skulle vakna när klockan skulle ringa vid sex. För det blev rätt sent igår. Det skulle bara vara förfest här, sen skulle alla vidare till krogen och då var tanken att jag skulle passa på att bädda ner mig. Men i det gemytliga sällskapet och under intressanta diskussioner flög tiden bara iväg och alla glömde att dem skulle vidare till krogen och jag glömde att jag skulle gå och lägga mig, och helt plötsligt var det natt och inte många timmar kvar till sömn. Efter några snoozningar imorse masade jag mig halvdöd upp ur sängen 6.40 men lyckades hinna till jobbet innan 7.00! Elit! Men det var det värt, det blev en härlig kväll och jag hade även djupa diskussioner med Thomas om religion ute på balkongen. Mycket intressant. Idag har naturligtvis blivit en slappardag (efter jobbet då) med tidig sänggång. Imorgon är en ny dag och det är alltid så spännande att se vad som kommer då :)

So long

Lite mer go tack!

Kom tillbaka till Simrishamn idag och känner mig lite down. Det är så härligt att träffa gamla gänget (de som fortfarande är kvar) i Blekinge och de nya med såklart. Vi har haft riktigt trevligt, som alltid när man är där, och så kommer man hem och allt känns plötsligt så tråkigt och man längtar tillbaka. Gänget här i Simrishamn är inte vad det har varit, och man saknar energin som fanns här senast för bara nån vecka sen. Vi får ta och rycka upp oss, dra ihop gänget och hitta det där goet igen!

Men allt har inte varit tråkigt med att komma hit, en surfare från tyskland kom på besök idag och stannar i tre dar och det är alltid kul att träffa nytt folk.

Nu är det dags att krypa till kojs så man orkar upp till jobbet imorn. Godnatt!

J-High

J-High, underbara J-High. Jag kan inte slita mig härifrån, fortsätter hela tiden att komma tillbaks. Men här är ju så mysigt, så litet, härlig miljö, den vackra skogen, och så många minnen man har härifrån, så mycket man har upplevt och gått igenom här, och utvecklats, här är gemenskap, en gemenskap som jag aldrig upplevt någon annanstans, och såklart har jag ju underbara vänner här som är helt fantastiska att umgås med och det är ju framförallt dem som får mig att återvända till den pyttelilla by i Blekinge kallad Jämshög.

Euforisk musik

Ni vet hur musik kan påverka ens humör på bara ett ögonblick. Ni har med all säkerhet upplevt det själva. Jag tycker det är en fantastiskt känsla. Imorse strax innan sju går jag ut i ösregnet, grå regnhimmel ovanför, grå, blöt asfalt under mig. Inga människor på gården. Inget i min omgivning ser särskilt uppmuntrande ut. Jag stoppar snäckorna i öronen, hoppar upp på den våta sadeln och sätter på radion. Så, spelar dem detektivbyrån. Och är det några som kan få mitt humör att höjas oavsett tidigare sinnesstämning så är det dem. Så med ens jag hör deras ljuva toner så dras automatiskt smilgroparna upp, jag kan inte hejda det. Jag bara storler och känner lycka i hela kroppen. Glädjen liksom bara bubblar inom mig och jag inte låta bli att skratta till. Så färdas jag genom regnet, genomvåt på min cykel med världens största smile. Och varje människa jag sen möter på vägen kan inte låta bli att le tillbaka när jag passerar dem. Vilken fantastisk känsla, en sån start på dagen gör att man blir glad hela dan sen. Av bara en enda låt. Jag tycker iaf att det är fantastiskt. Vi borde nog lyssna mer på musik eller vad tror ni? Då kanske världen hade varit en lyckligare plats.. Har ni själva nån låt eller grupp som får er att känna likadant? Generation Celebration vår låten dem spelade imorse..!! Amazing!

Over the rainbow

Jag vaknade idag av ett fasligt oväsen. Sömnigt öppnade jag ögonen för att upptäcka att alla mina saker fladdrade runt i rummet. Det var vindens otäcka vinande som hade väckt mig och nu rotade den runt bland mina grejer, men för trött för att göra något bestämde jag mig för att somna om, tankarna förde mig till Judy Garland och jag bara hoppades att huset skulle stå kvar nästa gång jag vaknade.Störtsköna typer

Härliga människor är vad man behöver för att livet ska kännas sådär härligt, och härliga människor är precis vad jag har träffat de senaste dagarna. Spenderade natten hos Philip, Linda och Shaden i Malmö i söndags. Spenderade måndagen med Sandy för att sedan avsluta dagen med det härliga gänget i J-High. Igår kom Per, den fantastiskt underbart sköna Per. Han hämtade upp mig i Jämshög och sedan for vi ner mot Simrishamn. Nu har han precis begett sig tillbaka mot Blekinge men det var härligt att träffa honom igen, vi har ju inte setts på ett år nu och mycket har hänt sen sist. Nu tänkter jag ta reda på vad resten av dagen har att erbjuda. See ya!

Saknad..

Regnet öste ner från den svarta i himlen när vi gick på Malmös gator med blandade känslor. Omfamnandes stod vi i väntan, men plötsligt gick allt så snabbt, plötsligt var du borta. Tårarna föll på mina kinder. Det känns konstigt att du inte längre kommer vara här. Jag kommer sakna din närhet så ofantligt. Men jag att vet du kommer tillbaka. Vi ses igen <3


Solsken..

Efter regn kommer solsken. Det har iaf börjat klarna upp. Det känns inte lika fucked längre. Ingen vet vart detta kommer ta vägen men det är en början.


I tisdags kom Claire från Australien, en underbar tjej med massor av glädje och energi. Synd att hon skulle vidare till Göteborg redan idag. Fanny kom igår direkt från Frankrike och stannar till söndag innan hon ska upptäcka resten av Skåne och Österlen. Jag har just vaknat och lägenheten är nu alldeles tyst och tom. Utanför fönstret susar vinden i löven under en dyster himmel. Idag kommer vara ännu en lugn dag utan mycket att göra. Men vi har iaf varandra och det är det enda som betyder nåt just nu.

Chill

Fuck!

Jag kastar sten i glashus och har tio fåglar i skogen. Vad håller jag på med?

Knas...

Allt känns knas..

Underbart!


Just hemkommen efter en fantastisk heldag på klippstranden vid simrislund med gänget.
Efter frukosten packade jag väskan och tillsammans begav vi oss ner. Dagen har bestått massa sol, bad, grillning och chill. När solen började närma sig horisonten samlade vi ihop ved för att göra upp en brasa som skulle värma oss efter solens nedgång. Och vilken brasa det blev. På filten låg vi sen, jag och Kevin, i värmen från elden, och blickade upp på den vackra stjärnhimlen. Otroligt mysigt hade vi och fick lyckan att se ett stjärnfall. Och såklart önskade jag mig något. Vilken fantstiskt mysig avslutning på en helt underbar dag.

Hemma igen

Igår begav jag mig åter igen söderut och landade i härliga Malmö för att möta upp en kär vän på möllan där en underbar vegetarisk måltid avnjöts på Krua Thai i det varma och nästan kvava klimatet. När vi är mätta och belåtna och har utbytt de senaste nyheterna går jag och Sandy bort till henne och chillar lite innan jag tar bussen till stationen för att undvika att bli blöt av regnet som just börjat falla och sedan tåget vidare till Simrishamn. Det är härligt att komma tillbaka till det sköna gänget! Idag blir det bad, sol och fiske i smirislund :)

RSS 2.0