Goa Göteborg med Goa Vänner

Har spenderat några mysiga dagar hemma hos härliga Patrick i Göteborg och så har jag träffat underbara Kungen Alex som är på besök i Sverige. Äntligen! Nu blir det till att laga mat och städa så det står härliga till för klockan sju kommer folket.

Utsikten från Patricks lägenhet, 100 gånger bättre i verkligheten (och kanske med nån annan kamera än mobilen)


DopparedagenDan före dopparedan

Är tillbaks efter min härliga rekreation i stockholm. Det har varit skönt att hänga i stugan och varva ner från vinterstressen och några nätter spenderade jag i stan hos Ludde. Det har varit sagolika dagar. Jag fikade med Sofia, Anna och Madde K, vi spelade spel i sofias fina hus, insöp atmosfären på Lush, drack chai latte på waynes, har fikat med Madde F, druckit öl med Jennifer, träffat Therese och Julia en sväng, sett massa film med Ludde och hängt med Ian. På tidigatisdagsmorgonen, trött som en gnu på propavan, tog jag tåget till Malmö för att fika med Sandy och åkte sedan upp till Vbg där jag somnade som en stock.

Idag har jag blivit fin i håret, syrran har nämligen klippt mig, ca en decimeter och sen klippt upp det lite. Inte illa för att vara första gången hon fick agera frisör :)


Godnatt!

Är tillbaka i Simrishamn. Har just kommit ut ur duschen och är megatrött. Tåget från Malmö var iställt så det blev dryga timmen att spendera där. Hade jag veta det i förväg hade jag bokat en fika med x men istället gled jag ut på gatorna. Åh gud vad vackert det var. Malmö i vintermörkret med all julbelysning. Och fullmånen med sitt mjuka sken över staden i bakgrunden blev en fatastisk tavla och jag önskade att jag hade haft med mig kameran. Varför har jag aldrig med mig kameran? Bland olika stånd med ullkläder, langos, varm choklad, snabbmat och prylar strosade jag vidare i julstämningen. Nu har jag packat och det blir till att krypa ner i sängen bredvid Kevin som redan lagt sig tillrätta med en film. Godatt!

Livet börjar så smått röra på sig

Anlände för en stund sen till Varberg efter att ha varit på arbetsintervjun i Göteborg. Gick därifrån med en kittlande känsla i magen av nervositet och jag kände mig levande. Jag funderade över hur snacket skulle gå mellan de två cheferna, som just intervjuvat mig, efter att jag lämnat stället. Men jag kan inte göra så mycket mer än att gå dit och vara mig själv och hoppas att mina kvalifikationer räcker till. Men det kändes bra och jag brukar ju få jobben om jag väl kommer till intervju, så skulle dem ringa och säga tack, men nej tack, skulle jag bli alldeles förvånad och undra vad som hänt. Jobbet var ett säljjobb (hur många säljjobb ska jag ta egentligen) jag vill ju egentligen vidare och göra något annat, även om jag tycker att det är väldigt kul, tanken var ju inte att jag skulle ha något jobb överhuvudtaget, jag skulle ju dra och risken finns ju att jag fastnar. Inte för alltid, absolut inte, men för ett tag. På grund av min ekonomiska situation för tillfället blir jag ju tvungen att ta ett jobb och nere i Simrishamn flödar inte jobben direkt. Lönen låg på 25 så det får la duga.
Det var drygt en timme kvar innan mitt tåg skulle gå så jag gick in en sväng på Lush.
Utanför stod en glad man och spelade härlig musik på dragspel och jag fick lust att ställa mig bredvid honom och dansa, istället letade jag i mina fickor efter småmynt (jag ger aldrig pengar till tiggare bara för att de ber om det, jag ger istället pengar till dem så ger något tillbaka och skänker glädje) och hittade min lyckopeng (enkrona) som jag hittat på marken flera månader tidigare, burit med med mig och intalat mig själv att den ska bringa tur. Den skulle han få och förhoppningsvis även turen!
Jag kände lyckan sprida sig i min kropp när mina lungor fylldes av doften från alla väldoftande tvålar, schampoo och krämer. Vem kan gå in i den butiken utan att få ett smajl på läpparna och känna ett allmänt välbehag? Jag lämnade butiken och började gå i regnet och blåsten och kom på mig själv med att inte ha ett mål, struntade i det och fortsatte gå, det var bara härligt att vara tillbaks på gatorna i Göteborg efter ett långt uppehåll. Jag kände doften av staden och njöt av tillvaron bland alla människor som delade trottoaren med mig. När man kommer till "storstan" efter att ha bott i Simrishamn ett tag blir man nästan förvånad när man ser alla människor och undrar om man tagit fel på dag, tror att det är lördag eller att en karnival har kommit till stan, men så kommer man på, nej, det är bara tisdag, det är faktiskt såhär många människor ute i den här stan mitt i veckan, det bor faktiskt fler än 6000 människor här. Har visst blivit småstadsskadad. Men inget fel i det, Simrishamn är en himla vacker och mysig stad. När jag kom hem hit satte jag på lite relaxmusik, tände rökelser, slängde mig på sängen, slöt ögonen och bara var. Så himla härligt. Det var verkligen välbehövligt. Jag har blivit alldeles för dålig på att göra ingenting och bara vara, alltid nåt som tar ens uppmärksamhet, ofta datorn. Men har lovat mig själv att bli bättre på det. Jag behöver det. Alla behöver det. För att må bra och minska på stressen. Nu ska jag lalla runt här lite och sen blir det tåget ner till Simrishamn. Och imorgon. Stockholm! Då blir det att fika med Madde, förhoppninsvis hinna träffa Jennifer och sen blir det mys hos Ludvig.

Fred!

SAD (seasonal affective disorder)

är en psykisk åkomma som kännetecknas av starka och årstidsavhängiga svängningar i sinnesstämningen. Mest vanlig är en växling mellan depressiva symptom om hösten/vintern («vinterdepression»), och symptomfrihet eller till och med maniskt beteende om våren/sommaren.

Årstidsbunden depression är en depression som uppträder regelbundet under en bestämd årstid (vanligtvis hösten/vintern). Lika regelbundet försvinner symptomen fullständigt. Vanliga symptom i den depressiva fasen är

  • en melankolisk sinnesstämning,
  • ökat sömnbehov
  • nedsatt social, fysisk och/eller sexuell aktivitet
  • ändrad (vanligtvis ökad) aptit med ändrat ätbeteende (sockerbehov) och viktökning
  • premenstruella spänningar
  • koncentrationssvårigheter

eller ofta en kombination av dessa.

Vid vinterdepression börjar de första kliniska symptomen runt september eller oktober. Sjukdomsbilden är i regel starkast i januari, medan symptomen gradvis försvinner igen under loppet av våren. Sommaren är vanligtvis symptomfri. Hos vissa patienter uppträder hypomaniskt eller, ännu mer sällsynt, maniskt beteende på sommaren.

 

Ja, jag lider av SAD.


Nu händer det grejer

Det ringde precis en man som ville att jag skulle på anställningsintervju i Göteborg, så nu blir det till att åka tillbaks till Varberg igen för att sedan åka upp till gbg på fredag..

Jag är hellre glad och lycklig än har en läckande båt..

Var tvungen att åka till Simrishamn för att gå på ett tråkigt möte. Kom fram sent igår, hungrig som ett lejon, men så klart hade ju allting stängt, väl hemma hittar jag ett kylskåp fullt med möglig mat, problemet löst; matlusten borta. Efter att ha gått på det tråkiga mötet imorse slängde jag all möglig mat och kvar blev ett paket fetaost som fick bli min frukost.

På lördag får jag äntligen komma ifrån min för tillfället deprimerande vardag lite och tar tåget till Stockholm där jag hade tänkte spendera massor av tid i stugan i skärgården och filosofera, meditera, promenera i den vackra naturen, läsa böcker, elda i kaminen, mysa och njuta av livet. Några dagar kommer jag få trevligt besök och då blir det nostalgi med bonanza och ligretto minsann! Ska även träffa några vänner i stan. Det kommer bli härligt!

En Stillastående Resenär Utan Te

Är fortfarande utan jobb och utan pengar. Att vara utan jobb är la inga problem, det är avsaknaden av cash som gör det jobbigt. Men de går ju ofta hand i hand. Att inte kunna ta en fika, att inte kunna resa, att vara fast på samma punkt utan att kunna välja att ge sig av, och att dessutom inte kunna njuta av en chailatte vid havet, gör mig stressad i själen. Och vintermörkret gör mig grå. Jag behöver något, vill att något ska hända, jag behöver bege mig, jag behöver solsken. Jag strävar inte efter att vara rik, jag behöver inte mycket, de dyraste modekläderna är inget för mig, jag väljer hellre en häftig tröja på second hand och jag behöver ingen gourmémat, jag gillar linsgryta, men det finns vissa saker som jag faktiskt behöver, ja, som sagt, resor och te.


RSS 2.0