Storebror ser dig

Julgranar har blivit förbjudna. För den som påträffas med en äkta julgran väntar ett hårt straff. Jag lämnar stugan för att gå den korta sträckan bort till öns enda butik. Där trängs människor i kön med julgranar i keramik i kundkorgarna, för ingen skulle våga riskera att bli sedd med en äkta gran. Jag saknar innerligt en riktig gran, prydd med vackert glitter, blänkande kulor och vackra ljus och som sprider en ljuvlig doft, tänker jag medan jag går förbi alla hyllor i butiken fyllda med keramikgranar. Varför är det ingen som protesterar? Hur kan alla finna sig i detta? Är det bara jag som vill ha en riktig gran? Alla verkar vara som förtrollade. Som robotar. Som bara följer order utan att ens reflektera. Blåbär är det enda som kan bryta förtrollningen, får jag veta. Det enda som kan få dem ur sin trans och tänka klart. I hemlighet smusslar jag blåbär till alla så fort jag får chansen..

..och så vaknade jag..


Pang på

Första dan och det är redan hårda bud. En utförlig affärsidé på minst tre sidor hade vi i läxa idag, jag har precis mailat in min och imorgon ska vi presentera det muntligt på mellan 10 - 20 minuter. Tufft när allt känns så nytt men det ska nog gå bra. Och det är himla kul och intressant iaf. Jag har missat sängdags för längesedan och sömn är ju bra har jag hört ;)

Båtar, båtar överallt!

Har varit på båtmässan i Göteborg idag. Första gången för mig. Har ju en dröm om att någon gång införskaffa mig en segelbåt. Kanske ska lära mig att segla först haha. Men det lär ju dröja innan jag har samlat ihop pengarna så jag har ju tid på mig ;) Det var himla kul att få gå ombord på alla båtarna och bli inspirerad, otroligt lyxiga var dem, men så kostade dem ju några miljoner också. Jag nöjde mig med att köpa ett abborrdrag, så får vi hoppas på abborre till middag i sommar :) Imorgon blir det att sätta sig vid skolbänken igen. Entreprenörskap. Det ska bli himla kul! Så nu är det bäst att jag kryper till kojs så jag orkar upp imorgon. Godnatt!


RSS 2.0