Det är på tåget det händer

Tog tåget till Halmstad imorse för att gå på intervjun till entreprenörskapskursen som jag ansökt till och hamnade bredvid en trevlig prick som lovade bjuda på morgonkaffe varje morgon i Halmstad :) Strålande

På intervjun presenterade jag min idé för kursledningen, som till min lättnad verkade vara positiva till den. Redan nu ikväll fick jag ett samtal och beskedet att jag blivit antagen. YES!

På tåget på hemresan stötte jag på Marcus, min gamla klasskamrat från campus, som numera också läser i Halmstad. Himla mycket trevligt!

Nu är jag hemkommen från stallet där jag varit med syrran och nu blir det att ta kvällen.
Myskläderna på, en kopp te och en film. Imorgon får det nog bli en vinare för att fira att jag blev antagen.

(Stockholm)Ibland är morgonen extra lång

Är inte frukost det bästa! Idag har det blivit tre av dem. knäckebröd med scrambled eggs och tomat vid femsnåret, blåbärssmoothie närmare sju och fruktsallad gjord på äpple, banan, apelsin och pumpakärnor med fil långt senare. Mumma! Ute skiner solen och jag är på fel sida väggarna. See ya!

Rädda världen!

Jag befinner mig i en stor stad i ett främmande land. Jag strosar på gatorna bland de gigantiska husen och kommer så småningom till hamnen. Där har ett stort antal stora fartyg kastat loss och är på väg ut till havs. Där är alla möjliga typer, segelfartyg, passagerarfartyg, lastfartyg, hangarfartyg, räddningsfartyg och alla är de riktigt enorma. Några av dem, får jag reda på, är på väg mot ett gäng öar som ligger en bit bort från kusten, där de ska testspränga och prova olika bomber. Jag blir helt förfärad över vad jag fått veta, att den vackra naturen, de underbara öarna och allt liv som lever där, djur, växter och människor, om bara en stund ska utplånas. Bestört över vad som är på väg att hända, tar jag mig in i hamnens kontrollrum, tar mig in i datorsystemet och desarmerar alla bomber och räddar dagen.

Sen vaknade jag..

(Januari 2012)

Snart är det mars(ch)!

Sömnlösa nätter och lata dagar. Ibland blir man helt tokig. Ibland är det helt underbart. Hur som helst ska det bli skönt att få tillbaks rutiner i vardagen. Två veckor kvar.

(Varberg)


I Just Can't Get Enough

Dansar, brygger kaffe, sjunger med och försöker hålla mig vaken, med den här låten strömmandes ur högtalarna på högsta volym. I just can't get enough of this song!


En sagolik fredag full med Disney

Det var några år sedan jag var på Disney On Ice sist men nu var det dags igen. Det är helt otroligt vad duktiga dem är och vilka fabulöst vackra kostymer dem har och med klänningar prydda med mängder av glitter snurrar dem graciöst runt på isen mer glimmande än en stjärnhimmel en klar natt. Hela föreställningen är helt sagolikt vacker. Jag älskar det!

 


Buddhisterna har redan kommit på det för längesedan och vi är inte ens i närheten

Dags att gå igenom det förflutna, göra sig av med allt gammalt och onödigt och återanvända sånt som man faktiskt har nytta av - Jag ska röja på vinden.


Med för mycket prylar tror jag man missar vad livet egentligen handlar om, och för att på riktigt inse vad som faktiskt är viktigt behöver du göra dig av med materiella ting. Materiella ting är förgängligt precis som glädjen som uppstår därav. Okej, jag är inte villig att gå så långt som Buddhisterna och bara äga sju ting. Men hur mycket behöver man. Egentligen.


Och för enkelhetens skull vill jag inte äga mer än precis vad som får plats i bagageutrymmet på en bil då jag inte är färdig ännu med att flytta runt.


 

(Varberg)


I Don't Believe In Bad Luck

 


Planen blir klarare

Vaknade imorse av att telefonen ringde. Fick beskedet att jag inte kom in på utbildningen jag ville gå. Den ena av dem. Inte än iaf. Kan eventuellt komma in till hösten. Får hoppas på det. Det gör mig inte så jättemycket eftersom jag har ett annat projekt på g, nämligen en kurs i Halmstad som börjar om en månad.

Efter samtalet somnade jag om och vaknade precis igen av att telefonen ringde. Det var företaget i Göteborg, där jag var på intervju för nån vecka sen. Dem var intresserade av mig och ville att jag skulle komma in på en andra intervju. Jag tackade nej. Har ju andra planer för mig nu. Tack och lov!

Nu blir det frukost i sängen. Känner mig dålig. Huvudvärk och ont i halsen. Vila hela dan står på agendan.

Jag hade stora förhoppningar

Jag hade stora förhoppningar när jag med stor glädje äntligen såg snö falla. Underbart och vacker. Hade dock föredragit att den kommit lite tidigare, lagom till jul är mysigt, men nu är den här iaf. Åh bara det snöar på ordentligt nu så jag får leta upp mina täckbyxor och bege mig ut i pulkabacken! :) Men vad händer, jo den regnar bort, igen.. Nästa vinter tänker jag spendera i en stuga i norr. Tänk vad mysigt det hade varit!

 


Det känns bra när man känner att livet går framåt en smula

Hade tänkt mig Stockholm ett år framöver. Att börja studera där i mars. Men som sagt, jag vill bara något tills jag vill något annat. Jag lever i nuet iaf haha. Nu lutar det åt andra håll. Var på möte idag, och det var mycket spännande. Det verkar lovande det här. Får förhoppningsvis, om allt går som det ska, veta mer imorgon. Hoppas!

(Simrishamn)Vem vill ha pannkaka?

Vad definierar ett förhållande? Varför känner vissa att de tvunget måste vara ”tillsammans”. Varför är det så viktigt att definiera det man har. Och dessutom alldeles för snabbt. Varför vill du ingå ett förhållande efter att du dejtat i tre veckor? Vi vet ju alla att det i 98 % av fallen där man skyndar för snabbt bara blir pannkaka av allting. Och vem vill ha pannkaka, om det inte är till mellanmål? Och vad hände med spänningen? Vart tog den vägen? Vad hände med dejterna? Vad hände med att lära känna personen? Och när vi nu har definierat oss som pojkvän och flickvän, ja då vill vi gärna ha vardag, ja så fort som möjligt. Skynda er in i den grå vardagen med rutiner, passa inte på att njuta av förtrollningen, romansen, spänningen, middagarna, champagnen och jordgubbarna, nej för all del.

Vad hände med skynda långsamt?


A life of happiness or a life of meaning

"There comes a time when a man has to ask himself whether he wants a life of happiness or a life of meaning.
It’s two very different paths. To be truly happy a man must live absolutely in the present, no thoughts of what’s gone before and no thought of what lies ahead, but a life of meaning, a man is condemned to wallow in the past and obsess about the future."


...Jag skulle vilja ha båda.
Går det tror ni?


Var bor jag?

Att jobben tog slut gjorde mig inte så mycket, jag fick ju massa ledig tid och då jag varken har något eget hem eller något annat som binder mig, har sagt upp alla telefonabonemang och bredband, var det en otrolig frihetskänsla. Jag glassade och for runt mellan vännerna i de olika städerna. Tills pengarna tog slut, haha, nån gång gör dem ju det. Men sen har jag liksom aldrig riktigt hittat tillbaks, och den årliga vinterdepressionen och ångesten som kommer som ett brev på posten så fort solen slutat lysa gör knappast det hela lättare. Tvärtom blir det ibland väldigt svårt att bara klara av att gå upp på morgonen och funka som normalt.

Jag har den senaste tiden inte haft en aning om vad jag vill göra eller var jag vill göra det. Eller nej, nu ljög jag. Jag har alltid vetat vad jag vill göra, problemet är bara att jag vill så mycket, så jag vet aldrig var jag ska börja. Men nu när jag liksom står på noll, har alla möjligheter i världen, vad ska jag göra, var ska jag börja? Jag var för ett tag sen ganska säker på att Spanien var nästa anhalt. Men så börjar jag fundera på om jag inte ska plugga istället. Men vad vill jag egentligen, det första, andra eller tredje? eller kanske det fjärde? Eftersom jag är en väldigt ombytlig person har jag väldigt svårt att se mig själv gå en utbildning och sen jobba med det tills jag dör. Nej. Jag kommer att skola om mig. Så, vad ska jag ta först. Jag börjar väl faktiskt landa lite och ska dra iväg en ansökan nu i dagarna, sen får vi se vad som händer, om jag kommer in. Jag tror faktiskt att det isf kan bli ganska bra det här.

Och hur det än blir, så blir det i alla fall bra tillslut. Det blir det alltid.
Livet måste ju upprätthålla sin balans.Shoppingdag i Göteborg

I julklapp fick jag och min syster en shoppingdag av kära mor. Så imorse klockan åtta for vi tre dit och landade lagom till frukost som avnjöts på Espresso House. Tiden flög iväg och helt plötsligt, kändes det som, var klockan åtta och det var dags att fara hem igen. Däremellan har vi hunnit med massa butiker, ätit lunch, fikat, och jag inhandlade ett grönt te, Mulberry Adventure, som doftade helt ljuvligt och tre snygga teburkar från tekultur, en väl rymlig temugg (rymmer knappt 900 ml) från Indiska och ett par supersköna byxor från Myrorna. Jag har ett par identiska och oerhört välanvända byxor liggandes i garderoben som blivit några nummer för små, så nu slipper jag banta i dem haha.


2012 bådar gott

Ja så var det nytt år igen. Nyårsfirandet hölls hos mamma i Varberg med gäster och god mat och vid tolvslaget såg vi de magnifika fyrverkerierna nere vid norra fästningshörnan. Otroligt vackert! Som alltid!

Såklart dukade jag med mina makalöst mysiga jultallrikar som jag önskat mig varje år i typ sju år. Fick ju de sista på min födelsedag så nu har jag hela dussinet.

Är de inte ljuvliga?


RSS 2.0